Proiect de ajutor

OrthoDepot își asumă responsabilitatea


                                                                                                                                                                                   

 


Ca parte a proiectului de ajutor Fi Bassar e.V. ("Save Bassar"), OrthoDepot își arată angajamentul pe termen lung în Togo, țară din Africa de Vest, pentru a construi o școală și un sistem de formare profesională, un orfelinat și posibilitatea de a oferi asistență medicală independentă. 
 
OrthoDepot ajută în prezent la înființarea unei clinici pentru copii în Bassar și oferă materiale școlare pentru 300 de elevi. În plus, OrthoDepot donează în mod regulat produse medicale și echipamente de protecție. Astfel, OrthoDepot îi sprijină pe cei mai slabi din această lume și promovează eficient dezvoltarea durabilă a copiilor și a tinerilor de la fața locului.
 
Începând cu 2012, scopul proiectului de ajutor Fi Bassar e.V. a fost de a construi infrastructura necesară și de a oferi îndrumare pentru o autonomie durabilă, cu sprijinul Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al guvernului german și al guvernului din Togo.
 
În plus, spitalul din Nürnberg asigură formarea personalului clinic la fața locului prin detașarea voluntară a medicilor și asistentelor din Germania și donează în mod regulat echipamente și dispozitive medicale.
Datorită donațiilor și a muncii neplătite a celor care ajută, în ultimii ani s-au făcut deja progrese importante:

 

I. Proiect școlar

    

Școala primară Bikotiba
 1. Din 2013, au existat beneficii materiale continue pentru școala primară din Bassar (creioane, truse de creioane, caiete, uniforme școlare și taxe școlare).
 2. S-au reînnoit tablourile și profesorii au fost sprijiniți cu materiale de lucru necesare pentru lecții
 3. În 2014, a fost finalizat puțul pentru școala primară.

Noua construcție a școlii secundare CEG Ouest Bikotiba
 1. Construirea unei noi școli secundare. Inaugurarea a avut loc în 2018
 2. Mai multe echipamente sportive au fost donate școlii
 3. Proiecte care să îi învețe pe elevi despre separarea deșeurilor și protecția mediului în ceea ce privește un mediu locuibil și curat
 II. Proiect de spital


Noiembrie 2023 - Reportaj despre Fi Bassar la televiziunea togoleză
    

Din 2017, există un parteneriat spitalicesc între Spitalul din Nürnberg și Spitalul din Bassar, care este finanțat de BMZ (Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare) și este consiliat de Institutul pentru Sustenabilitate.
 
Spitalul din Nürnberg ajută spitalul partener în special prin transfer de cunoștințe și materiale. Personalul este eliberat pentru călătorii de afaceri.


În ultimii ani au fost deja realizate următoarele puncte:
 
 1. Formarea personalului, de exemplu, în domeniul igienei, sustenabilității, pediatriei, obstetricii, farmaciei, diagnosticării cu ultrasunete și ECG, chirurgiei și anesteziei.
 2. Echipamente tehnice noi pentru administrație și formare
 3. Înființarea unei surse proprii de apă
 4. Organizarea unui serviciu de curățenie
 5. Concepte pentru eliminarea deșeurilor, incinerator de deșeuri
 6. Echipament de chirurgie și anestezie cu dispozitive și instrumente
 7. Înnoirea și modernizarea pregătirii și sterilizării instrumentelor
 8. Cazare și facilități sanitare pentru rude și persoane însoțitoare
 9. Achiziționarea unei ambulanțe robuste
 10. Finanțarea frigiderelor și a aparatelor de aer condiționat
 11. Ajutor împotriva coroanei (concentrație de oxigen, măști, mănuși, tampoane)
 12. Crearea de rețele și cooperarea cu alte organizații de ajutor pe teren
 13. Îmbunătățirea dotării financiare și materiale a farmaciei, în special prin intermediul partenerului de cooperare "Apotheker helfen e.V.".
 14. Aproximativ 300 de intervenții chirurgicale gratuite la copii și adulți
 15. Examinarea elevilor din Bassar și furnizarea de ochelari, după caz
 16. Furnituri de ajutor în containere (material de pansament, instrumente, dispozitive, articole de igienă, paturi de spital, lenjerie de corp pentru copii etc.).


 III. Proiect de sponsorizare a educației

    

Asociația Fi Bassar e.V. oferă tinerelor fete o oportunitate de formare calificată, care garantează securitatea financiară și independența viitoare a fetelor.
 
În Togo, formarea profesională (de exemplu, ca croitoreasă sau coafeză) nu este gratuită, iar multe fete nu au pe nimeni care să le finanțeze formarea.
 
Numeroși tineri beneficiază de acest tip de sprijin profesional, inclusiv croitori, coafeze, mecanici auto și zidari. Ponderea femeilor în cadrul sponsorizărilor este de peste 80%. Moașele le însoțesc și le educă pe fete.

August 2023

    


În cadrul sponsorizărilor noastre de formare, a fost din nou posibil să ajutăm oamenii să se ajute singuri. Spre marea noastră bucurie, Rali Guemedji și Dr. Wilkening au reușit să ofere la unsprezece tineri (10 femei și un bărbat) un ajutor de pornire (mașină de cusut, foarfecă, oglindă, bonetă de uscare etc.), pe care îl vor folosi acum pentru a-și începe propria afacere. De asemenea, a fost posibil să se sponsorizeze formarea a încă șase tinere femei. 


IV. Proiect de reciclare a deșeurilor de plastic

        

Acest proiect se ocupă de problema deșeurilor de plastic și de reciclarea pungilor de apă pentru a face ghiozdane școlare și cutii de creioane. Acest proiect a fost inițiat împreună cu Institutul pentru Sustenabilitate (https://nachhaltigkeit2050.de/en) și reușește să abordeze problema deșeurilor, creând astfel oportunități de venit sustenabile pentru oameni, precum și obiecte utile în același timp.
 
Voluntarii colectează deșeurile de plastic în coșuri confecționate în acest scop. Deșeurile de plastic sunt folosite în cadrul proiectului de reciclare pentru a confecționa ghiozdane și rucsacuri.
 
Cu ajutorul unui scuter cu motor cu o zonă de încărcare, deșeurile pot fi colectate și conduse la punctul de colectare. În același timp, acest lucru a creat un loc de muncă pentru șofer.
 
Asociația Fi Bassar e.V. sprijină tinerii prin sponsorizări de formare profesională. Aceste tinere femei urmează un curs de formare finanțat de noi și confecționează ghiozdane și penare din materialele colectate (de exemplu, pungi mici cu apă, care sunt comune în Togo).
 
Sprijinim croitoresele cumpărând de la ele o parte din articolele fabricate și, la rândul nostru, oferim ghiozdane și truse de creioane copiilor nevoiași.
 
În acest fel, stimulăm ciclul de a ajuta oamenii să se ajute singuri și, în același timp, putem contribui la protecția mediului.

V. Proiectul Construcția școlii profesionale

    

Aproximativ 125.000 de persoane trăiesc în zona de influență a Bassar, dintre care peste 60 % au vârste cuprinse între 14 și 21 de ani. Mulți dintre ei sunt șomeri. Deoarece nu există aproape nicio ofertă de formare profesională, în special pentru femei, Bassar nu este foarte atractivă pentru tineri.
 
Fi Bassar e. V. colaborează de ani de zile cu o mică școală profesională pentru zidari și electricieni. Proprietarul clădirii școlii și-a declarat propriile nevoi, iar școala profesională trebuie să părăsească sediul. Din fericire, asociația a primit un teren mare de la orașul Bassar, care poate fi folosit pentru construirea unui nou centru de învățământ profesional.
 
Deoarece cursurile de formare profesională oferite până în prezent sunt, în general, profesii tipic masculine, este foarte important pentru asociație să integreze cursuri de formare pentru femei în noul centru școlar profesional. Proiectul este finanțat de Fundația Schmitz (https://www.schmitz-stiftungen.de/en), în cooperare cu Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

August 2023Avem vești bune de raportat de la școala profesională. Sistemul fotovoltaic funcționează și oferă acum suficientă energie solară pentru elevi.

 


VI. Proiectul orfelinatului

  

Fi Bassar e.V. sprijină orfelinatul catolic din Bassar. Fetele și băieții care participă la parteneriatul nostru de formare lucrează voluntar în orfelinat, conform principiului nostru de a ajuta oamenii să se ajute singuri.

 


VII. Fotbal fete

  

Fi Bassar a inițiat echiparea unei echipe de fotbal de fete cu tricouri, ghete de fotbal și mingi de fotbal prin intermediul Puma.
VIII. Construirea unei noi clinici pentru copii 2023

Fi Bassar e.V. planifică în prezent construirea unei noi clinici pentru copii.